ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΜΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ!!!!!.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ...........

ΜΕΤΑ -ΘΗΚΗ ΜΠΟΥΚΑΛΙΟΥ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΓΟΡΓΟΝΑΣ
ΠΡΙΝ-εκτυπωμενο χαρτι -υφασματινη θηκη απο ουισκι 
θηκη για μπουκαλι
Προσθήκη λεζάντας


Γεια σου αγαπημενη μπλοκογειτονεια!!!! προεκυψε ξαφνικα ενα δωρακι που επρεπε να κανω σε καποιον που δεν ειναι απ τα μερη μου και σκεφτηκα οτι ενα μπουκαλι απ το φημισμενο ουζο μυτιληνης θα ηταν πολυ καλη ιδεα..ομως δεν μου αρεσε να το προσφερω ετσι απλα..ειχα λοιπον μια υφασματινη χοντρη θηκη απο ουισκι που ειχε τη φιρμα και επρεπε να το αλλαξω..Σκεφτηκα λοιπον να κανω ντεκουπαζ με το γνωστο τροπο και μετα να ζωγραφισω για να δεσουν τα χρωματα.Το αποτελεσμα ειναι αυτο που βλεπετε!!!νομιζω οτι εγινε καλο και ο παραληπτης θα ενθουσιαστει!!
Φιλια πολλα και.....στην υγεια σας!!!!!


Λιγα λογια για την ιστορια του ουζου Μυτιληνης

Aυτό που κάνει το ΟΥΖΟ ΜΙΝΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ μοναδικό, είναι οι 17 μυστικές συνταγές των δημιουργών του. Kαι τελικά.... ο συνδυασμός τους σε μία. Mια συνταγή, που διατηρείται αναλλοίωτη από τότε, και κρύβει μέσα της όλη τη γνώση και την εμπειρία των ποτοποιών.


Μια συνταγή, που σε συνδυασμό με τα ξεχωριστά αρωματικά φυτά της Λέσβου και το γλυκάνισο Λισβορίου, δημιουργεί το πιο αγαπημένο ούζο στο νησί αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, το ΟΥΖΟ ΜΙΝΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.

Στους παραδοσιακούς χάλκινους άμβυκες του αποστακτηρίου της EΠOM, παραμένουν για ώρες το διάλυμα αλκοόλης και νερού, οι σπόροι, τα αρωματικά βότανα και τα φυτά του νησιού, μαζί με το περίφημο γλυκάνισο Λισβορίου και τη μοναδική μαστίχα Χίου. Κατόπιν, το μείγμα αποστάζεται αργά-αργά, προσεκτικά, με συνεχείς ελέγχους και δοκιμές. Από την απόσταξη επιλέγεται το "αδόλωτο" ή "καρδιά", που είναι το τελικό απόσταγμα με καθαρό άρωμα και μεστή γεύση, αφού αφαιρεθούν η "κεφαλή" και η "ουρά".

Πριν το "αδόλωτο" ή "καρδιά" καταλήξει στις φιάλες, αραιώνεται με μαλακό νερό, που προέρχεται από τις καλύτερες πηγές της Λέσβου, ώστε το ΟΥΖΟ ΜΙΝΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ να αποκτήσει τον επιθυμητό αλκοολικό τίτλο.

18 σχόλια:

  1. Είναι σίγουρο οτι θα ενθουσιαστεί ο παραλήπτης!φοβερή δουλειά!μπράβο σου καινούριο μπλογκό-φίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλικη μου καλως ηρθες σ ευχαριστω πολυ πολυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατιούσκαααααα, μέχρι εδώ έφτασε η μυρωδιά του Ούζουυυυυυυυ...πεθαίνωωωωωω για ούζο! Ούζο Μυτιλήνης και χάνομαι, σοβαρά μιλάω.Είναι το μόνο ποτό μαζί με την μπύρα που πίνω, ειδικά τώρα το καλοκαίρι...χωρίς ούζο δεν λέει.
    Η θήκη έγινε πανέμορφη, θα κάνει εντύπωση!
    Φιλάκια (ελπίζω να το πάρει το σχόλιο αυτή τη φορά, γιατί τάχω παίξει τοσες μέρες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Un trabajo muy bonito, te quedó de lujo.
    Besos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουζάκι κερνας Κάτια μου; και με συντροφιά μια γοργόνα; Ποιός δε θα δοκιμάσει;;;
    Κι εγώ πίνω καπου-καπου καμια γουλίτσα τώρα το καλοκαιρι,παρόλο δεν πολυσυμπαθώ το αλκοολ. Εχω και προσοπική εμπειρία από απόσταξη ,αφου στα μέρη μας φτιάχνουμε τσίπουρο ,ακόμα και σε μικρά αποστακτήρια στα σπίτια! Το τσίπουρο ,όμως, θεωρώ ότι είναι καλός σύντροφος για το χειμώνα και το κρύο. Το καλοκαιράκι θέλει ουζάκι με τους μεζέδες του!
    Στην υγειά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτια στην υγειά σου κι ας μην πίνω!Μόνο λίγο κόκκινο κρασάκι δοκιμάζω,αλλά το ουζάκι σας φημισμένο και ξακουστό.Πάντα έχω στο σπίτι,μου το χαρίζει μια Μυτιληνιά(από την Πέτρα),που από χρόνια ζει εδώ-είναι τώρα συνταξιούχος νοσοκόμα.

    Το αμπαλάζ το έφτιαξες τέλεια!Το θέμα πολύ ταιριαστό,η γοργόνα χαρακτηρίζει τους θαλασσινούς,τους νησιώτες.Πολύ θα το ευχαριστηθεί!
    Φιλιά!
    eleni-noprogram

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. επιτελους βρε χαρα επεστρεψες!!!αυτο το θεμα με τα σχολια με τον υπολογιστη μας εχει τρελλανει ολους τον τελευταιο καιρο!!!
    οσο για το ουζο τωρα ειδικα με καλοκαιρινα μεζεδακια ειναι οτι πρεπει χαρουλακι!!χαρηκα που διορθωθηκε το προβλημα και τα ξαναλεμε!!φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ουζακι Νικη μου κερναω και βλεπω οτι εχει θερμους υποστηρικτες!!χαχαχαχα τραβιεται τοο ατιμο ειδικα το καλοκαιρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελενιτσα καλημερα ακομα σαν ανωνυμος μου στελνεις κι εσυ σχολιο!!πω πω μπερδεμα!!!ελα να το πιουμε εδω το καλοκαιρι το ουζακι σε ταβερνακι και παραλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα καλό μήνα.Δεν πίνω ουζάκι να περάσω να κεραστώ και εγώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kαλημερα σας και καλο μηνα!!!


    nadia και βεβαια να περασεις να κεραστεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλό μήνα!!!Μπράβο για το υπέροχο μοτίβο!!Ταιριάζει τέλεια στη θήκη σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Hello Katia, More lovely work, you are very talented. My grandson is in Greece right now for 2 weeks.
    Love...Lu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ρενα μου σ ευχαριστω καλο μηνα ευχομαι και σε σενα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή