ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΜΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ!!!!!.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Μαγεία, πάθος, αποπλάνηση, αφύπνιση,αυτο ειναι το φλαμενκο

ντεκουπαζ και ζωγραφικη
πριν-μετα
πινακας ντεκουπαζ
ζωγραφικη
Λένε ότι το φλαμένκο, που προβάλλει το λατινικό ταμπεραμέντο ανά τον πλανήτη, θεωρείται υπεύθυνο για το ενεργειακό συνονθύλευμα, το… χαρμάνι των αισθήσεων που «τροφοδοτεί» κάθε ανθρώπινη ύπαρξη, είτε κινείται κάτω από τους ρυθμούς του, είτε θαυμάζει ως κοινό τους δεξιοτέχνες χορευτές του!συγκεκριμένος χορός βγαίνει μέσα από το σώμα, εκφράζει την ψυχή, είναι η «γλώσσα» του σώματος. Ακόμη και από τα θλιμμένα ακούσματά του βγαίνει χαρά. Έχει δυο αντίθετα στοιχεία. Εκφράζει δράμα, τραγωδία, αλλά παράλληλα προσφέρει απλόχερα, ευτυχία, έρωτα, γιορτή…»!

Το Φλαμένκο  είναι ένας ισπανικός όρος που αφορά ένα είδος μουσικής και χορού, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά τον 19ο αιώνα.
Το φλαμένκο ενσωματώνει μια σύνθετη μουσική και πολιτισμική παράδοση. Προήλθε αρχικά από την περιφέρεια της Ανδαλουσίας, όπου αναπτύχθηκε σαν ξεχωριστή υποκουλτούρα με κέντρα τη Σεβίλλη, το Κάδιξ και τη Μάλαγα, στη συνέχεια όμως εξελίχτηκε σε χαρακτηριστικό κομμάτι του πολιτισμού ολόκληρης της Ισπανίας, ενσωματώνοντας και μετασχηματίζοντας λαϊκά μουσικά στοιχεία σε διαφοροποιημένες μουσικές φόρμες και από άλλες περιφέρειες, όπως η Μούρθια κι η Εξτρεμαδούρα.
Είναι γενικότερα παραδεκτό ότι το φλαμένκο δημιουργήθηκε από τη μοναδική συνύπαρξη και μείξη της αραβικής, ανδαλουσιανής, σεφαρδιτικής και τσιγγάνικης κουλτούρας στην περιοχή της Ανδαλουσίας πριν και μετά τη Ρεκονκίστα (Ανακατάληψη), την ιστορική δηλαδή περίοδο κατά την οποία οι Χριστιανοί βασιλιάδες ανακατέκτησαν την Ισπανία από τους Μουσουλμάνους. Χαρακτηριστικό μουσικό όργανο είναι η κιθάρα φλαμένκο.
Το 2010 η ΟΥΝΕΣΚΟ συμπεριέλαβε το φλαμένκο στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας ύστερα από σχετική αίτηση της Ισπανίας.

Φιλοι μου καλησπερα!!! Μια μικρη  ενημερωση για το συγκεκριμενο χορο εκανα .οχι τιποτα να ξερω τουλαχιστον με τι θεμα ασχολουμαι και τι σημαινει !!αυτος ειναι ενας ακομα πινακας που τελειωσα με την τεχνικη ντεκουπαζ και ζωγραφικης.Ανυπομονουσα να το τελειωσω και να σας το παρουσιασω με χαρα!!Οπως βλεπετε σε καποια  φωτογραφια ετσι ηταν η εικονα που εκτυπωσα και μετεφερα στον συγκεκριμενο πινακα.εβαψα ολο το σχεδιο με ακρυλικα χρωματα ,τα περιγραμματα  με χρυσο  και λιγη πατινα για σκιαση σε ολο το κορμι της χορευτριας.Ολοκληρο το φοντο εχει γινει με παστα λευκη για αναγλυφη οψη που ομως εγω προσθεσα χρωμα για να βγει αυτο το σομον καφε ..που ομως δεν φαινεται ακριβως στην φωτογραφια,στην πραγματικοτητα ειναι πολυ πιο εντονο.Ελπιζω να σας αρεσει το αποτελεσμα ..εκανα οτι μπορουσα να το κανω διαφορετικο να το κανω..δικο μου!!!σας φιλω γλυκα κ περιμενω σχολια και παρατηρησεις!!!










12 σχόλια:

  1. Κάτια,πολύ όμορφος και οι πληροφορίες για το χορό του πάθους εκπληκτικές!
    Και το ανάγλυφο φόντο μου αρέσει,έχω μια αδυναμία στις υφές.
    Να σου πω κάτι που έχω μάθει από τη δασκάλα ζωγραφικής-στο φόντο για να δέσει ρίχνουμε πινελιές από το κυρίως θέμα.Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Great work, i lake it!
    Kisses and greetings.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ααααααααα ελενη μου σ ευχαριστω και δεν θα παρεξηγηθεις καθολου!!!θα το κανω και τωρα ακομα..νομιζω μπορω να προσθεσω κατι φιλακιααααααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πανέμορφο και μου αρέσει έτσι όπως φαίνεται το ανάγλυφό του. Και φυσικά οι πληροφορίες ολοκληρώνουν την ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ή είσαι κι εσύ γυναίκα του πάθους ή λατρεύεις την Ισπανική κουλτούρα,ό,τι και να μου απαντήσεις θα σε πιστέψω χωρίς σχόλιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχη η χοhttp://lacenfeathers.blogspot.com/2011/04/blog-post_06.html#commentsρεύτρια!!!! Μ'αρέσει πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχη η χορεύτρια!!!! Μ'αρέσει πολύ!!! Δεν ξέρω τι έγινε παραπάνω... Ο δαίμον του πληκτρολογίου...φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ωραιο θεμα
    ομορφη ζωγραφικη οπως και η αναλυση σου
    να εισαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αχ τι με θυμησες αχ τελεια εικονα αν και καπου χανεται το πανω μερος της κοπελας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ όμορφο ευχαριστούμε για την ενημέρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ¡Qué bonita te ha quedado! Muy española.
    Besitos desde España

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. φιλεναδιτσες μου σας ευχαριστω!!!τι ομορφα σχολια μου αφηνετε!!!να ειστε καλα σας ευχομαι ενα ομορφο βραδι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή